Zaterdag Kamer-plant-dag

Dit bericht is 3 november 2019 geplaatst.

We merken in de winkel dat, in het weekend, een boel mensen hun kamerplanten verzorgen. Veel plantenliefhebbers willen weten wat ze kunnen doen om hun groene verzameling in conditie te houden.

Voeding!

Veel mensen vergeten, of weten simpelweg niet, dat planten aan water alleen niet genoeg hebben. Voor de fotosynthese (weet je nog van biologie op de middelbare school) hebben planten mineralen nodig. En potgrond is meestal binnen een maand uitgeput.

In de natuur zoeken planten met hun wortels naar een bron van stikstof en andere bouwstoffen. Ook om nieuwe cellen te maken. Dat zie je bijna niet aan de plant. Wij nemen het pas waar als er celstrekking plaats vind. En dat gebeurd als de plant water in een nieuw blad of takje pompt.

Dus als je een nieuwe plant hebt en je geeft hem water. Dan komen die nieuwe bladeren te voorschijn en denken we dat de plant snel groeit. En dan “op eens” stopt de plant met groeien. Omdat er dus geen bouwstoffen meer zijn. Het blad word geel of oude bladeren sterven af om nieuw blad te kunnen vormen.

Wij raden aan vloeibare voeding te geven. Dat neemt de plant direct op en je weet hoeveel de plant krijgt. In tegenstelling tot korrels of tabletten die je in de grond stopt. Dat komt ook vrij met water geven. Maar als de voeding daarin op is, zie je vaak alleen nog de hulsjes liggen en is het net of er nog voeding is.

In de winkel hebben we Wilma’s voeding vanaf €2,95. We leggen je dan graag uit welke plant wat nodig heeft en dat je bijvoorbeeld groei, bloei of vruchten kan stimuleren.

Tot €50 korting op de strippen kaart

Wil je aankomend seizoen 5 of 10 workshops voor 1 of meerdere personen aanschaffen? Koop dan een strippenkaart en krijg tot wel €50 korting in de maand augustus.