We hebben inspiratie nodig

Dit bericht is 28 oktober 2019 geplaatst.

Beste lezers en volgers van ons blog en Facebook,

( Als dat geen officiële opening is van dit bericht! ) Ik heb een beetje jullie hulp nodig. Ik heb gister de petitie van Greenpeace getekend. Die over wegwerp materialen. Daarna heb ik een aantal artikelen van hun gelezen en rapporten over verpakkingsmateriaal. Dat Bio plastic niet echt werkt en voor papieren tassen en boeket verpakkingen weer een boel bossen het onderspit delven. Maar wat kan ik al kleine ondernemer doen?

Eén ding scheelt enorm! Omdat ik een kleine ondernemer ben, zijn we flexibel! We kunnen dus snel schakelen als het moet wat betreft veranderingen. We dachten al dat we er goed aan deden door met Papier in te pakken, geen plastic lintjes te gebruiken en over te gaan stappen op papieren tassen. Maar, het blijft allemaal wegwerp spul wat niet duurzaam geproduceerd word. dat heb ik hier gelezen:

Wat doen we al:

  • Overigens ben ik al erg trots op onze nieuwe Auto! 100% electriesch en ik neem daarvoor groene stroom af.
  • We wassen de vazen af met eco afwasmiddel
  • Onze producten zijn seizoensgebonden en zo veel mogelijk duurzaam gekweekt.

Mijn vraag aan jou:

Vraag 1:
Stel we stoppen met papieren tassen en plastic. Vind jij het dan okey om bijvoorbeeld €3 voor een stoffen tas te betalen?

Ik wil namelijk wel voor onze klanten de optie aanbieden het vervoer mogelijk te maken voor een impuls aankoop. Maar ik wil ook een beetje de verantwoording nemen en niet meteen een wegwerp tasje aanbieden. Daarnaast kun je als klant ook je verantwoording nemen en een stoffen tas bij je hebben. En als alternatief heb ik dan een toffe tas laten ontwerpen die je steeds weer kan gebruiken. En met mijn logo er op delen we de kosten en maak je gratis reclame!

Vraag 2:
Wat moet ik nu om onze bloemen heen gaan doen?

Als cadeau verpakking doen we dus al geen plastic maar we kunnen dus beter geen papier gebruiken omdat onze leveranciers dat niet duurzaam produceren. Maar het is ook niet duurzaam om de bloemen zo mee te geven. Wanneer deze beschadigen en onbruikbaar worden missen we ook een beetje het doel.

Mocht je een goed idee hebben! Ik ontvang graag suggesties! Je kunt op Facebook of hieronder reageren…

Tot €50 korting op de strippen kaart

Wil je aankomend seizoen 5 of 10 workshops voor 1 of meerdere personen aanschaffen? Koop dan een strippenkaart en krijg tot wel €50 korting in de maand augustus.