Alocasia's zijn grofweg te verdelen in twee groepen. We vertellen je graag over de verschillen tussen de twee qua standplaats, hoeveel water ze nodig hebben en welke voeding je ze het beste kan geven

Verzorging van de Alocasia

Verzorging van de Alocasia

blossom-1135245
Verzorging van de Alocasia
20210609_1157004725601424277286703.jpg
Mooi Anders Bloemen

Mooi Anders Blog

Categorieën: ,

Standplaats

Alocasia’s zijn er in veel soorten en maten, grofweg kan je ze onderverdelen in 2 groepen. De hoge zon aanbiddende soorten zoals cucullata, wentii en zebrina en de wat meer laagblijvende schaduwachtige zoals ‘Dragon Scale’, ‘Silver Dragon’ en ‘Black Velvet’. De licht behoevende soorten kan je het beste niet verder dan 2 meter van het raam afzetten op het zuiden, oosten of westen. De schaduw liefhebbers tussen de 0 en 3 meter van een raam op het noorden. Heb je die niet? dan is een plekje tussen 1 en 3 meter op het westen of oosten ook prima.

Water

Deze plant houd je het beste aan de wat drogere kant. Geef ze één keer per week water en zorg ervoor dat de grond nooit nat is. Alocasia’s zijn gek op een hoge luchtvochtigheid dus een plekje in een lichte badkamer zou perfect zijn en sproeien met de plantenspuit is ook een goed idee.

Voeding

Alocasia’s gedijen het beste met een voeding voor groene kamerplanten. Wat opvalt is dat het maken van een nieuw blad ze veel energie kost, waardoor ze vaak een blad laten afsterven om de voedingstoffen hiervan te kunnen gebruiken voor het nieuwe blad. Met vloeibare voeding die je mengt met water voorkom je dit. De plant heeft extra kracht en behoud zowel het nieuwe als het oude blad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.