Tijd voor het voorjaar

Dit bericht is 27 februari 2018 geplaatst.

De lente staat voor de deur, een uitgelezen kans om dit te vieren met niet één, maar drie voorjaarsbloemen: ranonkel, anemoon en leucospermum.

De herkomst van ranonkel, anemoon en leucospermum
Oorspronkelijk komt de ranonkel helemaal uit Midden-Azië. Via allerlei omwegen belandde de bloem uiteindelijk ook in Europa, waar zij haar officiële naam kreeg: Ranunculus. In Zuid-Europa en Azië stond de wieg van de anemoon. De Zuid-Afrikaanse Leucospermum groeide oorspronkelijk langs rotsachtige hellingen aan de kusten in het zuidwesten van Kaap de Goede Hoop.

Kleuren en vormen
De ranonkel is er in het wit, geel, oranje, roze, rood en paars. De van oorsprong oranje Leucospermum is tegenwoordig ook in okergeel, citroengeel en een roodachtige kleur verkrijgbaar. Je kunt anemonen krijgen in het wit, roze, rood tot violet en blauw. Er bestaan ongeveer 120 soorten, sommige hebben een enkele rij met bloemblaadjes, anderen hebben er meer.

Verzorging
Met deze verzorgingstips geniet u nog langer van uw voorjaarsbloemen:

  • Kies een schone vaas en vul deze met schoon water.
  • Voeg snijbloemenvoeding aan het water toe voor een langere houdbaarheid.
  • Snij de stengels schuin af met een schoon en scherp mes of een snoeischaar.
  • Zet de bloemen op een koele, niet-zonnige standplaats uit de buurt van de fruitschaal.
  • Vervang het water eens in de drie dagen om zo lang mogelijk van je boeket te kunnen genieten.

Symboliek van voorjaarsbloemen
De voorjaarsbloemen ranonkel, anemoon en leucospermum en barsten van de symboliek. Van trots en ijdelheid tot verwachting, zorgzaamheid en eerlijkheid. Genoeg mogelijkheden om iemand mee te verrassen.

tekst: Mooiwatbloemendoen.nl

De winkel is tijdelijk gesloten, maar we bieden tijdelijk;

Gratis bezorging op vrijdag & zaterdag

Wegens een grote renovatie is onze winkel op de Bilderdijkstraat gesloten. Maar we werken vanuit huis op vrijdag en zaterdag. Om onze klanten tegemoet te komen bezorgen we daarom in Amsterdam tijdelijk gratis alle boeketten en bloemabonnementen.

Tot €50 korting op de strippen kaart

Wil je aankomend seizoen 5 of 10 workshops voor 1 of meerdere personen aanschaffen? Koop dan een strippenkaart en krijg tot wel €50 korting in de maand augustus.