Stijltrend: Punk Rebooted

Dit bericht is 10 februari 2018 geplaatst.

Stijltrend Punk Rebooted

Binnen deze stijltrend draait het om macht, vrijheid en regels. Door een verschuiving van de macht raakt ons gevoel voor vrijheid in de knel. We moeten aan veel regels voldoen maar weten niet wie de regels morgen maakt. Dit maakt opstandig en onrustig, we willen het graag zelf uitzoeken. Maar hoe, in een tijd van verharding?

Punk Rebooted in het interieur

In het interieur leidt deze trend tot stoere binnenruimten met een anarchistische uitstraling. Producten met scherpe vormen en ruwe, industriële materialen zijn samengesteld uit onderdelen van andere producten. Ze krijgen hierdoor een recycled karakter. Ook met bloemen en planten wordt op onorthodoxe manier omgegaan, bestaande regels over gebruik en toepassing zijn irrelevant.

Stijltrend Punk Rebooted_indoor_Bloemenbureau Holland

Punk Rebooted buiten

In de tuin vertaalt deze trend zich in ruwe, bijna onontgonnen stukjes land waar prachtige natuur onverwacht de aandacht opeist. Borders worden doorsneden door andere materialen. Er ontstaat een ruwe, rommelige maar ontspannen buitenruimte waarin ondanks alles de natuur lijkt te winnen. Boodschap: geef de natuur de vrijheid, al vervang je maar een stoeptegel door groen.

Vormen
De vormen zijn ruw, ruig, grillig, scherp en puntig. Ze lijken een eigen mening te verkondigen en gaan dwars tegen het conventionele in.

Kleuren
Denk aan contrasterende kleuren en veel zwart, met rood als statement. Groen, beige en huidskleur verzachten de felle contrasten.

kleurenkaart en -verhoudingen indoor

Kleuren stijltrend Punk Rebooted indoor

kleurenkaart en -verhoudingen outdoor

Kleuren stijltrend Punk Rebooted outdoor

Materialen
De gebruikte materialen zijn stoer, industrieel en ongepolijst en worden soms op onorthodoxe manier toegepast. Ze verwoorden protest, het afzetten tegen de gevestigde norm.

Dessins
De dessins zijn een industriële kopie van luxe materialen. Zo worden marmerdessins toegepast op emaille of kunststof. Ook zien we krassen, vlek- en spatdessins en symbolieken als het vrijheidsteken.

Bron: Stijltrend Punk Rebooted | Bloemenbureau

Tot €50 korting op de strippen kaart

Wil je aankomend seizoen 5 of 10 workshops voor 1 of meerdere personen aanschaffen? Koop dan een strippenkaart en krijg tot wel €50 korting in de maand augustus.