Sering in een boeket

Dit bericht is 5 maart 2021 geplaatst.

Seringen symboliseren Ontluikende liefde!

Geur en kleur

Sering kennen we misschien beter als de struik of boom in de tuin. Voor mij is het de ultieme voorjaarsbloem. De zachte poedertinten en de zoete geur doet me denken aan de tuin van m’n oma. In boeketten vind ik ze ook ongekend mooi al hebben ze wel een juiste verzorging nodig.

Sering in een plukboeket

Ik verwerk sering graag in onze boeketten. Vooral in de plukboeketten (veld boeketten) kun je één steel zo mooi kwijt. Ze hebben het bij ons binnen in een vaas wel warm, en drinken daarom veel water. Vaak als de steel verstopt raakt gaan ze slap hangen. Vaak is opnieuw schuin afsnijden het beste redmiddel.

Verzorgingstips

Sering houd van een volle vaas KOUD water. Gebruik zeker de bijgeleverde voeding wand seringen hebben veel glucose nodig. schuin afsnijden met een mesje is even oefenen met zo een harde steel, maar absoluut nodig!

Zodra het water troebel word dit proces herhalen. Ook het snijden zodat de steel niet verstopt raakt met bacteriën en andere deeltjes in het water.

Tot €50 korting op de strippen kaart

Wil je aankomend seizoen 5 of 10 workshops voor 1 of meerdere personen aanschaffen? Koop dan een strippenkaart en krijg tot wel €50 korting in de maand augustus.