Contact De webshop is op dit moment gesloten.

Planten en lucht zuiveren, Een mythe?

Dit bericht is 15 maart 2020 geplaatst.

Eind jaren 80 heeft NASA een onderzoek gedaan naar de zuiverende werking van planten. Nadat dat Rapport is uitgekomen Is er de mythe ontstaan dat planten de lucht zuiveren. We zijn even in een aantal van deze onderzoeken gedoken.

Wat blijkt uit die onderzoeken is dus, dat “een bepaald aantal” chemische stoffen worden geabsorbeerd door een aantal planten. Stoffen zoals benzeen, formaldehyde en/of trichlooretheen.

Als je wil dat dit effect heeft heb je zo een 400 grote kamerplanten in een gemiddeld huis nodig. (geen probleem, we bezorgen!)

Natuurlijk hebben planten de kracht om onze hele planeet te voorzien van zuurstof en nemen ze stikstof op. Maar om dit in huis na te bootsen is een flinke uitdaging. Wat ik veel belangrijker vind is het directe effect wat planten op mensen heeft. Ze maken je blij en nemen stres weg. We staan niet zo ver van de natuur af dat een groene omgeving niets meer met ons doet.

En dat lijstje van 10 lucht zuiverende planten wat op internet rouleert? Ik zeg goed gedaan! dit waren namelijk planten die niet zo gewaardeerd werden maar zeker ook de moeite waard zijn.

Wil je nog meer lezen over dit onderzoek? hier zijn wat links;

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Luchtfilterende_planten

Tot €50 korting op de strippen kaart

Wil je aankomend seizoen 5 of 10 workshops voor 1 of meerdere personen aanschaffen? Koop dan een strippenkaart en krijg tot wel €50 korting in de maand augustus.