Planten bij Mooi Anders

Dit bericht is 23 januari 2018 geplaatst.

Bijzondere planten en snijbloemen, daar staat Mooi Anders ondertussen wel om bekend. We zijn dan ook een bloemenwinkel. En de snijbloemen en boeketten komen op onze site ruimschoots onder de aandacht. Maar we kunnen niet de winkel helemaal vol zetten met snijbloemen. Met een té grote voorraad zouden we oude bloemen moeten verkopen en daar beginnen we niet aan! Dus de rest van de winkel staat vol met Planten.

Onze doelgroep hebben we niet ingesteld op hoog of laag segment. Maar op liefhebbers!

We kennen deze Orchidee wel, maar dat zijn vaak de Hybriden. Dat betekend de gekruiste soorten. dit is een wilde variant. Deze Phalaenopsis bloeit ieder jaar met tientallen bloemetjes en meerdere stelen. Dus niet een keer een mega bloem-explosie maar jaren plezier!
We halen ook van alles uit met planten. Deze Pilea, dezelfde familie als de Pannenkoekenplant, hebben we gestekt in een reageerbuisje. Uiteindelijk vult deze het gehele “mini terrarium”.
Deze Tillandsia hoort bij een grote familie. Ze worden ook wel Airplants genoemd. Deze variatijd staat bekend om zijn bloemen. De rest juist vaak vanwege hun eigenschap om op een klein beetje vocht te groeien. Net zoals in de natuur, in bomen.

Ik ben zelf ook een fan van planten. Ik heb een grote moestuin, in mijn woning staat ook een grote collectie kamerplanten én ik heb nog een schaduwtuin daar achter. Om het maar niet over mijn moeder te hebben met alle zieltjes die niet snel genoeg verkocht worden, beschadigen of ziek zijn. ze knapt ze allemaal op. We kunnen je dus ook goed advies geven omdat we uit ervaring spreken als je een plant bij ons koopt.

Ook gaan we graag bij kwekers langs om met hen in gesprek te gaan over de nieuwste soorten. De grap is dat zelfs nu kwekers bij ons komen om te zien wat de trends zijn, hoe wij de planten presenteren en verkopen.

Bij ons in de winkel vind je dus nieuwe en trendy planten. Maar een boel planten maken een comback uit de jaren 70. Denk aan de Monstra, Chlorophytum en de Ficus lyatra. Een prachtige plant die we vaak op bestelling mee nemen is de Strelita. Stuk voor stuk sterke planten die niet te hoge eisen stellen wat standplaats betreft en niet dagelijks verzorgt hoeven te worden. Ik heb zelf ook geen zin in planten die meer dan een maal per week aandacht nodig hebben. Dus deze soorten koop ik ook in.

We presenteren de planten in potten. Dus we kunnen je meteen inspireren hoe het thuis zou kunnen staan. We maken alvast leuke combinaties. Maar je kunt ook mixen en matchen. We hebben exclusieve soorten voor de echte verzamelaar. bijvoorbeeld Orchideeën, zelfs winterharde voor de tuin. Maar dan moeten ze wel in het seizoen zijn. Wand net als groenten zijn planten mooier in bepaalde tijden van het jaar.

In het voorjaar hebben we ook een flinke buitenpresentatie. Je kunt wanneer het seizoen begint op Moederdag bij onze jaarlijkse plantjesmarkt flink inslaan voor je balkon of tuin. We kunnen je dan ook adviseren over voeding voor je binnen en buiten planten.

Je kunt nu misschien denken; “leuk allemaal maar dat zal wel duur zijn”. We hebben cadeautjes voor een ander of voor jezelf voor ieder budget. Maar dan dus wel Mooi en Anders. Onze doelgroep hebben we namelijk niet ingesteld op hoog of laag segment. Maar op liefhebbers. Mensen die een exclusieve Bromelia koesteren of de schoonheid van een klein plantje inzien. We hebben dus plantjes vanaf €2.95 tot soms wel €295,- staan. En wil je alleen maar even komen kijken? Ik deel ook gewoon graag m’n vak en kennis!

[maxbutton id=”8″ url=”https://www.mooianders.info/contact/” text=”Vind de winkel” ]

Tot €50 korting op de strippen kaart

Wil je aankomend seizoen 5 of 10 workshops voor 1 of meerdere personen aanschaffen? Koop dan een strippenkaart en krijg tot wel €50 korting in de maand augustus.