Uit liefde voor planten zijn we begonnen met hét Planten Asiel van Amsterdam!

Die Arme zieltjes bij de afvalcontainer op de hoek. Als bloemist en planten liefhebber kan ik het gewoon niet aanzien. Het zijn juist die planten met karakter. Een gekke vergroeiing, een krul in de stam maar ook vaak een plant die jaren gekoesterd is door Oma die kleiner moet gaan wonen.

We hebben een aparte ruimte waar we de asielplanten verzamelen, vertroetelen en opkweken. Op speciaal aangegeven adoptiedagen kun je langskomen om een plant uit te zoeken en voor een klein prijsje te kopen. De planten staan dus niet standaard bij ons in de winkel.

Dus wil je een plant met levenservaring? De planten die we opvangen in het asiel zijn meestal van dit soort planten. Mensen doneren de planten vaak omdat ze geen ruimte meer hebben voor de planten. Bijvoorbeeld door een verhuizing. Je betaald voor het verpotten en verzorgen (en eventueel ophalen) van de plant aan Mooi Anders Bloemen.

Een plant Doneren

Heb je een plant die je graag wil doneren? Stuur ons een bericht via onderstaand contactformulier we gaan twee keer per maand er voor zitten om al je vragen te beantwoorden. We beoordelen aan de hand van foto’s of we de plant een plekje kunnen geven. Planten van meer dan 1.50m of meer dan 10 planten komen we 1x per maand ophalen in Amsterdam. Planten buiten Amsterdam of kleiner dan 1.50 meter kunt u op vaste dagen komen brengen. De datums vind je in de agenda hieronder.

In verband met Corona komen we de planten niet binnen ophalen. We verzoeken je vriendelijk de planten buiten aan te geven.

Let op

  • Stuur je een mail naar ons gewone mailadres dan verwijzen we je alsnog naar plantenasiel contactformulier.
  • We kunnen alleen op de aangegeven dagen antwoorden, planten ontvangen of ophalen.
  • Kijk ook tussen de veel gestelde vragen voor je ons opbelt met vragen.
  • de planten kun je alleen adopteren op adoptiedagen! Bekijk onze agenda hieronder

Ophaal dag:

Voor planten groter dan 1.5 m of meer dan 5.

Vind de datum in de agenda hieronder.

We gaan weer plannen en mailen op:

We mailen je terug als we de plant komen halen of als je hem kan komen brengen. Als je zomaar langs komt met een plant kan het zijn dat we hem niet aannemen. Stuur altijd eerst een mail.

Vind de datum in de agenda hieronder.

Agenda:

Doet de agenda het niet op je mobiel? klik hier

Plant aanmelden:

Een plant Adopteren

Heb je een mooie plant gezien in het asiel? Dan hebben we vaste dagen om planten te komen adopteren. In overleg bezorgen we deze planten op een vaste dag. Alle planten hebben we verpot en je krijgt er de juiste voeding bij. De volgende adoptie dag vind je in de agenda hierboven.

Veel gestelde vragen

Komen jullie asielplanten ophalen of bezorgen?
Alleen grote planten komen we ophalen. Planten bezorgen gaat volgends ons gewone bezorgtarief.
Wanneer kan ik een plant komen adopteren?
Op de kalender of in ons blog kun je vinden wanneer we asieldagen hebben. Alleen dan kun je een plant komen adopteren.
Wanneer is het planten asiel open?
De asielplanten staan achter in onze winkel. Je kunt dus tijdens openingstijden van de winkel komen kijken, maar nog geen plant adopteren.
Mijn plant is ziek. Kan ik die doneren?
Nee, we zijn geen planten ziekenhuis. Vaak als een plant ongedierte of een ziekte heeft steken ze andere planten aan. Je kunt beter de plant zelf behandelen dan komen ze er vaak wel weer boven op.
Wat kost het om een plant te adopteren?
We werken met vaste prijsklassen. Je betaald vooral de kosten die wij gemaakt hebben om de plant op te halen of te verzorgen, verpotten en je krijgt er een potje voeding bij.
Wat kost het om een plant te doneren?
Een plant doneren is gratis.
Wanneer komen jullie planten ophalen?
Op vaste dagen, één keer per maand komen we planten groter dan 1.50 m of meer dan 5 ophalen.
Ik heb nog geen antwoord op mijn mail gehad. Wanner krijg ik antwoord?
Eén keer per 14 dagen beantwoorden we alle mails over het planten asiel.