Uit liefde voor planten zijn we begonnen met hét
Planten Asiel van Amsterdam!

Die Arme zieltjes bij de afvalcontainer op de hoek. Als bloemist en planten liefhebber kan ik het gewoon niet aanzien. Het zijn juist die planten met karakter. Een gekke vergroeiing, een krul in de stam maar ook vaak een plant die jaren gekoesterd is door Oma die kleiner moet gaan wonen.

In onze workshop kelder hebben we een hoek gemaakt om aan de kant gezette planten op te knappen. Daarnaast mogen wij voor de grotere planten een hoekje van een kwekerij gebruiken.

De planten staan NIET standaard bij ons in de winkel. maar bestel ze in onze webshop om af te halen, of laat ze bezorgen.

EEN PLANT ADOPTEREN

Wil je een plant met levenservaring en karakter? De planten die we opknappen in het asiel zijn meestal van dit soort planten. Mensen doneren de planten vaak omdat ze geen ruimte meer hebben voor de planten. Bijvoorbeeld door een verhuizing. Je betaald voor het verpotten en verzorgen (en eventueel ophalen) van de plant aan Mooi Anders Bloemen. We doen voor het goede doel, Campercalling, nog een schepje bovenop. En toch heb jij voor een leuk prijsje een plant met levenservaring!

Deze planten zoeken een huisje

Nieuws uit het asiel:

EEN PLANT DONEREN

hoe het werkt
Heb je een plant waar je maar niet de juiste plek voor kunt vinden. Of zijn jullie gewoon ongelukkig samen? Zet dat arme ding niet bij de afvalbak. Maar breng hem bij ons. Dan frissen wij hem op en zoeken een nieuw thuis.

Is het een grote plant? Neem dan een foto en kom langs of mail hem even. kleinere planten vragen kunt u gewoon mee naar de winkel komen.

Wij gaan geadopteerde planten “opknappen ”, dat betekent dat we tijd en middelen aan de plant besteden. Nadat we hebben bepaald hoeveel dat is geven we jou een Cadeau of kortings-bon van onze winkel. Natuurlijk kunt u de plant ook aan ons doneren.

Vertel ons het verhaal van de plant. Wellicht kan dit helpen een nieuw huisje te vinden.

Doneer nu:

Stuur ons een mail met een foto en misschien een klein verhaaltje. Wij kunnen jouw verhaal en historie van de plant weer aan de nieuwe eigenaar mee geven.

Voor bedrijven:

hoe het werkt
Wil je als bedrijf een plant doneren of adopteren dan werkt dit hetzelfde als voor particulieren. Je kunt betalen in de winkel of via de website. Eventueel met bezorging in Amsterdam en daar zijn dan dezelfde kosten aan verbonden als bijvoorbeeld een boeket bezorgen.

Willen jullie meerdere planten adopteren? Dan kunnen we een selectie maken uit het assortiment wat we dan op voorraad hebben.

Planten doneren word ook zeer gewaardeerd. Jullie krijgen dan ook een kortingsbon van ons.

Het goede doel:

Net zoals er planten zijn die een asiel nodig hebben, zijn er ook veel mensen die in Europa asiel zoeken vanwege oorlog, vervolging, armoede of onderdrukking. Mijn nichtje reist met haar jonge gezin en een bevriend gezin in campers door Europa om deze mensen op te zoeken, te helpen waar zij dat kunnen en vooral; om hen te laten weten dat ze waardevol zijn. Door een asielplant bij je op te nemen, steun je hun prachtige initatief: CamperCalling. 

Meer nieuws volgt spoedig

Voorkomen dat je plant bij het afval beland? volg een workshop: