Masterclass Plant design

Dit bericht is 9 februari 2020 geplaatst.

WAAROM PLANT DESIGN IN JOUW WONING THUISHOORT

Wat planten voor jou kunnen doen

Je huis omtoveren tot urban jungle, het bos in, het park door: we hebben een voorliefde voor de natuur. Maar waarom willen we ons nou zo graag omringen met planten? En wat is het effect van ‘plant first’ in jouw interieur?

Plant Design draait om het verbeteren van een ruimte met een levend object, om zo een comfortabele en esthetische omgeving te creëren. Op die manier gebruik je de natuur als fundament voor een gebalanceerd huis. Wat de effecten van Plant Design zijn voor jouw huis, vertellen we je hier.

LANTEN ZITTEN IN ONZE NATUUR

Je huis vol zetten met planten is een trend geworden, en dat is niet gek. Sinds wij mensen de aarde bevolken, zijn we gewend om in de natuur te leven. Wonen in stedelijke gebieden doen we eigenlijk pas relatief kort. mensen zijn onderdeel van de natuur. Niet gek dus dat we ons met groen willen omringen. De afwezigheid van planten kan zelfs fysieke en mentale stress veroorzaken.

Onze liefde voor natuur heeft een naam: Biophilia. Biophilia is het idee dat mensen een aangeboren neiging hebben om verbinding te zoeken met de natuur en andere levensvormen. Psychoanalyticus Erich Fromm was in 1973 de eerste die het begrip gebruikte. Een paar jaar later verscheen het boek Biophilia van bioloog Edward O. Wilson, waarin hij zijn theorie introduceerde: onze liefde voor natuur is genetisch bepaald en een resultaat van evolutie. Alexander Bond, eigenaar van designbureau Biophilic Designs, vertelt er in zijn masterclass meer over én geeft bovendien handvatten om er thuis mee aan de slag te gaan.

Helaas komen we tegenwoordig minder met natuur in aanraking door verstedelijking en opkomst van kantoorbanen speelt het leven zich steeds meer binnen af. Willen we onszelf omringen met natuur, dan gaan we naar een park en maken we dagtripjes naar het bos. Of toveren we ons eigen huis om tot plantenparadijs. Het in huis halen van planten is dus een heel natuurlijk iets.

OP Z’N PLANTBEST

De natuur naar je huis brengen heeft een groot effect op je mentale, emotionele en fysieke gezondheid. De aanwezigheid van planten zorgt voor een lagere bloeddruk, verhoogt de productiviteit, zorgt voor een positiever humeur en verbetert prestaties op school en werk. Daarnaast hebben planten ook nog eens luchtzuiverende eigenschappen. En voor planten geldt: size matters. Hoe groter de plant, hoe groter het positieve effect.

Kortom dankzij planten voel je je goed. En dan zorgen planten ook nog eens voor een esthetisch aantrekkelijke ruimte. Door hun prachtige vormen en kleuren geven ze een boost aan iedere ruimte. Je kunt ze met gerust hart designobjecten noemen. Design by Mother Nature, om precies te zijn! En hoe fijn is het om door je plantenfamilie begroet te worden, wanneer je je huis binnenkomt.

TIJD VOOR PLANT DESIGN

Alle reden dus om vanuit de Plant Design gedachte naar je huis te kijken. Bekijk planten als designobjecten en richt je huis ‘plant first’ in. Zo creëer je een gezondere en esthetische woonruimte. En gebruik je de natuur als fundament voor een gebalanceerd thuis. Het Plant Design effect!

Bron: Mooi wat planten doen

Tot €50 korting op de strippen kaart

Wil je aankomend seizoen 5 of 10 workshops voor 1 of meerdere personen aanschaffen? Koop dan een strippenkaart en krijg tot wel €50 korting in de maand augustus.