Maandag morgen inspiratie

Dit bericht is 11 maart 2019 geplaatst.

Maandag is de winkel gesloten. Die dag gebruiken we om in te kopen of inspiratie op te doen. Soms ook bijde…

Ik heb nu zelf al een paar jaar een orchideeën soort in de tuin staan. Veel mensen denken dat dit uitsluitend tropische bloemen zijn maar niets is minder waar. Het is een van de eerste planten soorten op deze planeet die zijn gaan bloeien. Vóórdat orchideeën dat deden waren het waarschijnlijk waterplanten. Planten zoals varens vermeerderd zich met sporen.

De meeste orchideeën zij. Epifieten en groeien op bomen in de tropen. Maar de wilde soorten in Nederland groeien juist goed op drassige grondsoorten.

Nu hebben we een aantal soorten in de winkel die normaal op rotsen groeien. In mijn prive collectie heb ik een soort die in potten goed overleeft. Een goede afwatering is namelijk wel nodig. In de volle grond kan ook, maar dan raad ik aan een kleine verhoging te maken. Maak een groot plantgat met wat pot-scherven en een water-doorlatende potgrond zoals cocolite van Wilma’s.

Ondertussen word mijn eigen pol al wat groter en is aan een ruimere pot toe. Wil je jouw collectie beginnen? Dan hebben we nu stekken van 3 soorten staan!

De winkel is tijdelijk gesloten, maar we bieden tijdelijk;

Gratis bezorging op vrijdag & zaterdag

Wegens een grote renovatie is onze winkel op de Bilderdijkstraat gesloten. Maar we werken vanuit huis op vrijdag en zaterdag. Om onze klanten tegemoet te komen bezorgen we daarom in Amsterdam tijdelijk gratis alle boeketten en bloemabonnementen.

Tot €50 korting op de strippen kaart

Wil je aankomend seizoen 5 of 10 workshops voor 1 of meerdere personen aanschaffen? Koop dan een strippenkaart en krijg tot wel €50 korting in de maand augustus.