Ik Wil Wilde Bloemen!

16 september 2020

Een vaste klant zij laats tegen mij in de winkel; “Ik wil wilde bloemen”. Ze bedoelde vooral een wat wij noemen een veld- of plukboeket.

Veldboeketten vind ik heerlijk om te maken. Maar dat kan meestal alleen rond de zomer. Wand dan staan de veldbloemen in bloei. Ik werk dan graag met veel grassen en ook komen net als in een veld sommige bloemen maar één keer voor en andere verwerk ik meerdere keren in een boeket.

Een plukboeket kan het hele jaar rond. Het is dan net alsof je door een tuin loopt en overal één bloem van plukt. En nu is er natuurlijk een boel te verkrijgen wat ook niet in de tuin staat maar je snapt het idee vast wel…

En dan een Wild boeket. Wilde bloemen hebben meestal een kort vaasleven of zijn beschermt. Maar van het voor- tot het najaar kunnen we zeker dat gevoel nabootsen in een boeket. Het zal niet veel afwijken van een veldboeket. Maar ik zou zelf wat meer Biodiversiteit in zo een boeket verwerken. Een beetje een combinatie van een pluk en een veldboeket dus. Maar dan niet met gecultiveerde soorten zoals een Gerbera of Roos.

Zin in bloemen gekregen?

Bestel zo een Mooi plukboeket waar je zelf wild van word met seizoensbloemen!

Tot €50 korting op de strippen kaart

Wil je aankomend seizoen 5 of 10 workshops voor 1 of meerdere personen aanschaffen? Koop dan een strippenkaart en krijg tot wel €50 korting in de maand augustus.