Geroosterde kamerplant recept?

Dit bericht is 5 december 2018 geplaatst.

Ik heb lang gezocht naar het perfecte recept. Maar het is gewoon niet de bedoeling. En toch laten een boel mensen hun kamerplanten boven de verwarming staan. Dit is immers de hele zomer goed gegaan!

Het is zeer onnatuurlijk dat planten warmte van onder af krijgen. De enigste natuurlijke warmte bron is de zon. De warmte van bovenaf is voor planten veel makkelijker te verdragen. De bovenkant van een plant zijn blad zit namelijk heel anders in elkaar dan de onderkant. Dus een plant die boven de verwarming staat verdampt veel meer water dan een plant die elders in de kamer staat. Daarnaast verdampt het water ook nog eens uit de opwarmende potgrond.

En de planten hebben het al zwaarder in de winter. Buiten gaat alles in winterslaap. De bomen worden kaal en vaste planten trekken zich terug onder de gond. Maar je kamerplant komt uit de (sub)tropen. En daar worden de dagen lang niet zo kort als hier. Dus je planten hebben ook nog eens een flink te kort aan daglicht.

Onze tips;

  • Geef planten voeding. Dit voorkomt dat je plant gaat teren op de oudere bladeren. Deze worden dan geel en vallen uiteindelijk af.
  • Haal je plant weg bij de kachel. Zelfs vetplanten zijn niet blij met de warmte van onder af.
  • Zet je plant op een lichte plaats. De zon schijnt anders op het noordelijk halfrond deze tijd van het jaar. Dus er komen minde UV stralingen binnen. En glas filterd al een boel UV stralingen. en dat is nu net waar je plant veel behoefte aan heeft.

Nog meer leren over ja kamerplant? Volg een workshop:

De winkel is tijdelijk gesloten, maar we bieden tijdelijk;

Gratis bezorging op vrijdag & zaterdag

Wegens een grote renovatie is onze winkel op de Bilderdijkstraat gesloten. Maar we werken vanuit huis op vrijdag en zaterdag. Om onze klanten tegemoet te komen bezorgen we daarom in Amsterdam tijdelijk gratis alle boeketten en bloemabonnementen.

Tot €50 korting op de strippen kaart

Wil je aankomend seizoen 5 of 10 workshops voor 1 of meerdere personen aanschaffen? Koop dan een strippenkaart en krijg tot wel €50 korting in de maand augustus.