Ik heb lang gezocht naar het perfecte recept. Maar het is gewoon niet de bedoeling. En toch laten een boel mensen hun kamerplanten boven de verwarming staan. Dit is immers de hele zomer goed gegaan!

Het is zeer onnatuurlijk dat planten warmte van onder af krijgen. De enigste natuurlijke warmte bron is de zon. De warmte van bovenaf is voor planten veel makkelijker te verdragen. De bovenkant van een plant zijn blad zit namelijk heel anders in elkaar dan de onderkant. Dus een plant die boven de verwarming staat verdampt veel meer water dan een plant die elders in de kamer staat. Daarnaast verdampt het water ook nog eens uit de opwarmende potgrond.

En de planten hebben het al zwaarder in de winter. Buiten gaat alles in winterslaap. De bomen worden kaal en vaste planten trekken zich terug onder de gond. Maar je kamerplant komt uit de (sub)tropen. En daar worden de dagen lang niet zo kort als hier. Dus je planten hebben ook nog eens een flink te kort aan daglicht.

Onze tips;

  • Geef planten voeding. Dit voorkomt dat je plant gaat teren op de oudere bladeren. Deze worden dan geel en vallen uiteindelijk af.
  • Haal je plant weg bij de kachel. Zelfs vetplanten zijn niet blij met de warmte van onder af.
  • Zet je plant op een lichte plaats. De zon schijnt anders op het noordelijk halfrond deze tijd van het jaar. Dus er komen minde UV stralingen binnen. En glas filterd al een boel UV stralingen. en dat is nu net waar je plant veel behoefte aan heeft.

Nog meer leren over ja kamerplant? Volg een workshop:

Ben je echt een groentje met kamerplanten? Dan is deze workshop een aanrader!

Plantensoorten herkennen en verzorging gaan hand in hand. Welke plant zet je op welke plek, hoeveel water geef je ze en hoe laat je ze floreren. In deze interactieve ontgroening ga je ook planten stekken. Zo leer je hoe je deze met vrienden en familie kan delen.

Het leuke is dat je met je zelf gestekt baby’s naar huis gaat. Dus je kunt het resultaat van je werk op de voet volgen!

P.S. Je krijgt op deze avond 10% korting op alle planten in de winkel!
  • 30 maart 2019
    20:00 - 21:30
Details Prijs Aantal:
Éen persoonToon details + €25.00 (EUR)  
Cadeaubon gebruikenToon details + €0.00 (EUR)  
InhalenToon details + €0.00 (EUR)  

Maak van je Buitenkamer een Oase!

Waarom is het balkon van de buren zo veel groener? Hoe blijft dat dakterras daarboven zo kleurig en waarom is die geveltuin zo Idyllisch?

Het is tijd om de buitenboel aan te pakken. De eenjarige zomerbloeiers kunnen weer geplant worden, net als zomer bollen en misschien zelfs wat kruiden of groenten!

In deze interactieve workshop gaan we eens kijken hoe we jouw buiten”kamer” tot een rustpuntje kunnen maken.

Oh ja! Na deze workshop krijg je een kortingsbon van 20% voor alle buitenplanten en bollen!
  • 20 april 2019
    20:00 - 21:30
Details Prijs Aantal:
Éen persoonToon details + €25.00 (EUR)  
Cadeaubon gebruikenToon details + €0.00 (EUR)