Contact De webshop is op dit moment gesloten.

Een (bijna) vergeten bloem; De Freesia

Dit bericht is 6 februari 2018 geplaatst.

De vrolijke blaadjes van de freesia zien er altijd perfect gestyled uit.

Herkomst
Het knolgewas freesia werd ‘ontdekt’ in Zuid-Afrika, waar het ‘Kaaps lelietje-van-dalen’ werd genoemd. De bloem kreeg de naam ‘freesia’ rond 1830 van de Zuid-Afrikaanse botanicus Ecklon, die haar naar zijn vriend, de Duitse arts F. Freese, noemde. Wist u dat de bloeiwijze van een freesia een kam wordt genoemd, vanwege alle bloemknoppen die zo netjes op een rijtje staan?

Geur, kleur en nog sterk ook. De Freesia is een prachtige bloem die in iedere stijl past.

Kleuren, vormen en geuren
De knol van de freesia vormt onder de grond kleine knolletjes, die kralen genoemd worden. Zo’n kraaltje groeit uit tot een volwaardige knol en uiteindelijk tot een kam met bloemen, die ieder huis extra stijl geeft. En zelfs in een vaas groeit de freesia nog vrolijk door! De freesia is enkel- of dubbelbloemig en is er in de kleuren wit, geel, oranje, rood, blauw, roze en paars. Maar kan ook tweekleurig of meerkleurig zijn. Veel variëteiten hebben een heerlijke zoete geur, die de freesia’s extra aantrekkelijk maken.

Verzorgingstips:

  • Kies een schone vaas en vul deze met kraanwater op kamertemperatuur.
  • Voeg snijbloemenvoeding aan het water toe voor een langere houdbaarheid.
  • Snij of knip de bloemstelen 3-5 cm af met een scherp en schoon mesje of een snoeischaar.
  • Zet freesia’s niet op de tocht, in de volle zon of bij de verwarming.
  • Vul de vaas regelmatig bij met kraanwater.
  • Zet freesia’s niet in de buurt van een fruitschaal. Fruit scheidt ethyleengas af en dat zal de bloemen sneller doen verouderen.

Symboliek
De freesia staat symbool voor onvoorwaardelijke liefde. Traditioneel geeft iemand witte freesia’s aan zijn of haar echtgenoot na zeven jaar huwelijk, als herinnering aan pure, echte liefde. De heerlijke geur van de bloemenkam geeft hier nog een extra dimensie aan. De freesia symboliseert daarnaast onschuld.

tekst: Mooiwatbloemendoen.nl

Tot €50 korting op de strippen kaart

Wil je aankomend seizoen 5 of 10 workshops voor 1 of meerdere personen aanschaffen? Koop dan een strippenkaart en krijg tot wel €50 korting in de maand augustus.