DESIGN JOUW INDOOR HOF VAN EDEN

Dit bericht is 25 februari 2020 geplaatst.

Hoe maak je een minituin met wauw factor in je huis?

Je kunt de voordelen van planten in je huis inmiddels wel dromen. Maar hoe creëer je zo’n microklimaat? Oftewel; kleine tuin met wauw factor voor in je huis? Die design je helemaal zelf! Er zijn verschillende manieren waarop je dat kunt aanpakken.

Design jouw indoor Hof van Eden mooiwatplantendoen.nl

CLUSTER JE GROENE LIEFDES

Heb je je planten doorgaans verspreid over je kamers staan? Zet ze eens bij elkaar en kijk hoe ze bij elkaar passen óf juist bij elkaar afsteken. De impact van vier planten bij elkaar is veel groter dan vier planten verspreid over de ruimte. Let maar eens op de reacties als er bezoek komt. Hoe je ze bij elkaar zet? Alles mag! Wat vind jij leuk? Wat past bij de ruimte? Volg je gevoel. Speel met hoogtes en gebruik verschillende potten. Het clusteren van jouw geliefde planten zorgt voor verrassende uitkomsten en geeft je huis een instant Plants Design gevoel. Experimenteren maar!

KLEURENPALET

De waaier aan kleuren die planten ons geven, is fantastisch. Een compositie daarvan is dus een ware eyecatcher in je huis. Kies bijvoorbeeld voor een palet van de groen-rode Dracaena Bicolor samen met de groen-roze Polkadot Begonia en de veelkleurige Aechmea ‘Blue Rain’? Kies daarbij voor potten die ook opvallen, de kleur van de plant aanvullen of potten die juist haast onzichtbaar zijn en je hebt een waar kunstwerk! Tip bij het zoeken naar de ideale pot-plant match: zet je planten op de foto en ga met deze foto op pottenjacht. Succes gegarandeerd.

EEN HUWELIJK TUSSEN FUNCTIE EN VORM

Een andere manier om jouw planten tot een waar designstuk te verheffen, is spelen met vorm. Neem bijvoorbeeld de Peperomia Happy-BeanAlocasia amazonica Polly en de Alocasia Lauterbachiana. Ware koningen en koningen van de aparte vormen, zijn natuurlijk ook de succulents. Cluster bijvoorbeeld een Crassula marnieriana met een Pleiopilos Royal Flush en Chlorophytum Bonnie en je hebt een haast buitenaards kunstwerk.

Het designen van jouw eigen indoor tuin kan ook met functionaliteit als uitgangspunt. Design is immers niet alleen kunst en vorm, maar dient een doel. Richt jouw huistuin daarom in naar de functie van de plant. Zoek jouw groene groeiers bijvoorbeeld uit op luchtzuiverend vermogen of het de-stressen van jouw huis. Kies voor ronde zachte vormen en kleuren op plekken waar je graag tot rust komt, zoals de badkamer en je slaapkamer. Zet in de studeerkamer planten die je brein prikkelen zoals de CactusCalathea en Aloë.

DESIGNSTUKKEN

Wil je graag een blikvangende aanvulling op jouw indoor Hof van Eden? Er zijn genoeg planten die de term ‘levend designstuk’ dubbel en dwars verdienen. Zet ze op een prominente plek in je huis en laat ze de ruimte single handedly transformeren met hun onontkoombare aanwezigheid. Inspiratie nodig? Deze planten zijn schitterende voorbeelden van het prachtige design werk van Moeder Natuur.

Bron: Mooi wat planten doen

Tot €50 korting op de strippen kaart

Wil je aankomend seizoen 5 of 10 workshops voor 1 of meerdere personen aanschaffen? Koop dan een strippenkaart en krijg tot wel €50 korting in de maand augustus.