DESIGN BY MOTHER NATURE

Dit bericht is 8 maart 2020 geplaatst.

10 groene designstukken voor in jouw huis

Planten zijn prachtig. Het zijn stuk voor stuk levende designstukken, die een prominente plek in huis verdienen. Voor welk van onderstaande exemplaren maak jij plaats?

CALATHEA ORBIFOLIA

De kracht en de pracht van de Calathea Orbifolia zit ‘m in zijn bladeren. Enorme beauty’s zijn het, met een prachtig patroontje. Deze plant sluit z’n bladeren ‘s nachts. Wanneer je goed luistert, hoor je ‘m ritselen! De grote ronde bladeren en zachte uitstraling maken deze plant perfect voor de slaapkamer. Of zet ‘m op een rustige plek in de woonkamer.


ANTHURIUM CLARINERVIUM

Wat een plaatje, de Anthurium Clarinervium. De grote bladeren van deze plant hebben een prachtig dessin waar je naar blijft kijken… Een sympathieke showstopper, die het goed doet in de hal.


CALATHEA MEDALLION

Ook de bladeren van de Calathea Medallion zijn voorzien van een prachtig patroon. Maar dat is niet alles: de onderkant van de bladeren heeft een contrasterende rood-paarse kleur, die je goed ziet wanneer de bladeren zich ‘s avonds dichtvouwen. De Calathea zorgt zo voor een mooi contrast in een lichte, witte badkamer.


MONSTERA MONKEY MASK

De Monstera Monkey Mask, officiële naam Monstera Adansonii, is het broertje van de bekende gatenplant. Ook deze groene hunk heeft gaten, maar dan nét even anders. Een speelse aandachttrekker die mooi staat op een plank of hangend aan het plafond!


RHIPSALIS HORRIDA

Het is een apart geval, deze cactus vermomd als hangplant. De plant wordt veelal van een afstandje gewaardeerd, want hij lijkt vol te zitten met stekels. Maar wees niet bang: prikken doet de Rhipsalis Horrida niet. Hang ‘m in je keuken, om je gezelschap te houden tijdens het koken.


POLKADOT BEGONIA 

De Polkadot Begonia stond vooraan in de rij toen de opvallende karakteristieken werden uitgedeeld. Kleur alleen is voor deze plant niet voldoende: doe er ook maar wat opvallend gevormde bladeren en zilveren stippen bij, graag! Deze plant komt tot z’n recht op een bureau of lage tafel, maar pas op: de kans bestaat dat je je ogen niet van ‘m af kunt houden.


ZAMIOCULCAS

Een mooie, gestileerde vorm in combinatie met een smetteloze reputatie: de Zamioculcas is een hoogstandje in ‘design by nature’. Plaats ‘m voor een groots effect in een opvallende pot.


STRELITZIA

De Strelitzia staat bekend om z’n bijzondere bloemen: alsof er felgekleurde vogels of vlinders met oranje en paarse vleugels tot rust komen in jouw kamerplant. Klinkt als het paradijs, is het ook. De Strelitzia is een prachtige plant voor in de slaapkamer, waar je kunt dromen over vakanties naar verre oorden.


ALOCASIA ZEBRINA

De Alocasia Zebrina houdt van opvallen. Lange, gevlekte stelen met bovenop bladeren die wat weg hebben van de oren van een olifant: deze plant steelt de show. En zorgt zo voor een groots entree wanneer je ‘m in de hal plaatst.


PAPHIOPEDILUM

Geen orchidee pruilt zo fraai als Paphiopedilum. Deze plant staat ook bekend als venusschoentje en heeft zwierige bloembladen die rechtstreeks uit een sprookje lijken te komen. Wow! Geef ‘m een plekje op een sidetable, buiten direct zonlicht, en geniet van de prachtige bloemen.


Jouw plantenverlanglijstje is na het lezen van dit artikel waarschijnlijk weer een stukje gegroeid. Zin in nog meer design inspiratie? Heb je ons ‘wil ik ook allemaal hebben’ roze plantenlijstje al gezien?

Bron: Mooi wat planten doen

De winkel is tijdelijk gesloten, maar we bieden tijdelijk;

Gratis bezorging op vrijdag & zaterdag

Wegens een grote renovatie is onze winkel op de Bilderdijkstraat gesloten. Maar we werken vanuit huis op vrijdag en zaterdag. Om onze klanten tegemoet te komen bezorgen we daarom in Amsterdam tijdelijk gratis alle boeketten en bloemabonnementen.

Tot €50 korting op de strippen kaart

Wil je aankomend seizoen 5 of 10 workshops voor 1 of meerdere personen aanschaffen? Koop dan een strippenkaart en krijg tot wel €50 korting in de maand augustus.