Contact De webshop is op dit moment gesloten.

Dahlia; de snijbloem van de maand september

Dit bericht is 1 september 2016 geplaatst.

Dahlia Bloemenagenda MooiwatbloemendoenAls een fonkelende kroon vol diamanten schitteren de bloemblaadjes van de dahlia. Zo kleurrijk en opvallend dat de Mexicaanse schone er wel mee móét pronken.

Kleuren en vormen

Het meest opvallend aan de dahlia zijn de bloemblaadjes: soms effen van kleur, maar vaak opvallend fel met spikkels of streepjes. Sommige bloemen hebben één rij met blaadjes, andere bestaan uit tientallen blaadjes. De prachtige bloem heeft overdreven veel kleur- en vormvariaties. De blaadjes zijn bijvoorbeeld rond, sprietig of opgerold.

Symboliek

Mag ik een ‘voor altijd de jouwe’-boeket, alstublieft? Koop je dahlia’s, dan koop je meer dan prachtige bloemen. De bloem staat symbool voor weelde, kracht en voor de boodschap ‘voor altijd de jouwe’. Kies je de juiste kleur en vorm, dan maak je de boodschap nog persoonlijker!

Herkomst

De dahlia is een van oorsprong Mexicaans knolgewas. Toen we rond 1800 Amerika ‘ontdekten’, namen we de bloem mee naar Europa. Hier werd de blaadjesbol vernoemd naar de Zweedse botanicus Andreas Dahl, een leerling van Linnaeus.

Dahlia Bloemenagenda MooiwatbloemendoenBoeketinspiratie met dahlia

Laat de kroontjes door heel je huis stralen. De Viburnum, Leucospermum en Senecio cineraria pronken vol trots in het perfecte gezelschap van de dahlia. De prachige felle kleuren komen nog beter uit tussen het warme groen. Zo maak je een Mexicaans feestje in een vaas. Of je vraagt aan dennis of hij het voor je doet.

 

Verzorging van de Dahlia

Jouw Mexicaanse schone blijft zo 7 tot 10 dagen mooi:

  • Vul een vaas met water op kamertemperatuur en snijbloemenvoedsel.
  • Snij de bloemstelen schuin af met een scherp mes.
  • Zet de vaas op een redelijk koele plek, dus niet te dicht bij de verwarming of in de zon.
  • Dahlia’s hebben de fruitschaal liever niet als buurman.
  • Dahlia’s drinken veel, dus vul de vaas regelmatig bij.
bron en foto’s: bloembureau holland

Tot €50 korting op de strippen kaart

Wil je aankomend seizoen 5 of 10 workshops voor 1 of meerdere personen aanschaffen? Koop dan een strippenkaart en krijg tot wel €50 korting in de maand augustus.