Cymbidiums | Ben van der Kooij Orchids

Dit bericht is 5 maart 2018 geplaatst.

Bij Mooi Anders bloemen werken we graag met bijzondere bloemsoorten. Een kweker en leverancier van zo een bijzonder soort is Ben van der Kooij. op zijn website vonden wij een Mooi verhaal over zijn product!

Het geslacht Cymbidium telt meer dan 40 bekende beschreven soorten en werd voor het eerst beschreven in 1799. Het geslacht is te verdelen in drie groepen. De eerste groep komt uit de Himalaya en in de hogere delen van China en hebben een koele periode nodig om bloemen te vormen. De andere twee groepen komen voor in de warmere delen van Zuidoost-Azië en Australië en hebben geen uitgesproken koele periode nodig om bloemen te vormen. De meeste hybriden die tegenwoordig worden gekweekt zijn ontstaan uit de eerste groep. Karakteristieke kenmerken van deze groep zijn de robuuste planten met forse bulben (bulben zijn een soort bovengrondse knollen waarin sommige orchideeën hun voorraad voedsel en vocht opslaan) waarop lange, spitse, grasachtige bladeren staan. De bloemen, die groeien aan lange takken, kunnen een doorsnee van wel 10 cm bereiken en staan dicht op elkaar.De snij-Cymbidium van Ben van der Kooij is misschien onbekend, maar zeker niet onbemind. Voor Nederlandse consumenten is de snij-Cymbidium een relatief onbekende snijbloem. Alleen in Italië is de consument volledig vertrouwd met de snij-Cymbidium. Toch zijn veel Nederlandse consumenten gecharmeerd van de snij-Cymbidium. Zij vinden de snij-Cymbidium een aantrekkelijke snijbloem. Door zijn vorm en uiterlijk is het ook een bijzondere snijbloem met een exotische uitstraling. Zij vinden hem passen bij zowel de klassieke als een moderne stijl. Opvallend is dat bloemisten de snij-Cymbidium vooral koppelen aan een klassieke stijl. Bloemisten werken graag met de snij-Cymbidium vanwege het elegante maar ook imposante uiterlijk en de goede houdbaarheid. De lengte, dikte en stevigheid van de steel vormen weliswaar een uitdaging bij de verwerking, het eindresultaat is vaak adembenemend mooi.

Bron: Cymbidiums | Ben van der Kooij Orchids

Tot €50 korting op de strippen kaart

Wil je aankomend seizoen 5 of 10 workshops voor 1 of meerdere personen aanschaffen? Koop dan een strippenkaart en krijg tot wel €50 korting in de maand augustus.