Corsages, hoe zit dat?

Dit bericht is 31 januari 2019 geplaatst.

Hoe zit het nu met corsages? links of rechts, op z'n kop of rechtop... Even alles op een rij voor je.

Links of rechts?
Knoopsgat of polscorsage?
Rechtop of juist op z’n kop…

Hoe het zit

De oorsprong van een corsage komt eigenlijk uit een lieflijke traditie. De bruidegom koopt een boeket en geeft het aan zijn aanstaand wanneer hij haar op komt halen. De bruid plukt één bloem uit het bruidsboeket en doet deze dan weer in het knoopsgat van zijn colbert.

Het knoopsgat zit links op het refer van een pak. Dus bij een heer komt de corsage links.

Onze kijk op bloemen is ook de aanleiding geweest voor ons Bruidsmenu! lees er hier meer over:

En voor dames?

Wij raden altijd aan voor dames polscorsages te nemen. Dit staat een stuk eleganter. Daarnaast zat vroeger nog wel eens een bloempje op het schouderbandje van de jurk. En dus ook op de schouder, de bloemen moeten je ook wel aankijken. Daarom met de bloem naar voren. Later gingen dames ook wel jasjes dragen en werd de corsage dus in die zelfde richting op de rever gespeld.

Een corsage voor een Dame word dus op z’n kop gedragen.

Speldjes of magneetjes?

Van oorsprong werden corsages dus in een knoopsgat gestoken. maar dat was ook maar één bloem. Nu zijn corsages kleine bloemwerkjes. wij gebruiken zelfs de meest moderne lijmtechniek om ze verfijnder en ook lichtgewicht te houden. Maar over magneetjes zijn we niet zo te spreken. Ze zijn groot en dat past minder mooi bij de kleine bloemwerkjes. Wanneer de stof iets dikker is glijden ze naar beneden of vallen er helemaal af. En een speldje maakt eigenlijk geen gat, het drukt de stof opzij, dus alleen daarna even terug kneden op z’n plaats 😉

Een speldje zit veel beter vast. En je krijgt echt geen kleerscheuren.

Nog meer lezen over Trouwbloemen van Mooi anders?

De winkel is tijdelijk gesloten, maar we bieden tijdelijk;

Gratis bezorging op vrijdag & zaterdag

Wegens een grote renovatie is onze winkel op de Bilderdijkstraat gesloten. Maar we werken vanuit huis op vrijdag en zaterdag. Om onze klanten tegemoet te komen bezorgen we daarom in Amsterdam tijdelijk gratis alle boeketten en bloemabonnementen.

Tot €50 korting op de strippen kaart

Wil je aankomend seizoen 5 of 10 workshops voor 1 of meerdere personen aanschaffen? Koop dan een strippenkaart en krijg tot wel €50 korting in de maand augustus.