Chrysant; bloem van de maand oktober

Dit bericht is 1 oktober 2016 geplaatst.

chrysant_2015_01_3In China en Japan is men al eeuwen groot fan van de chrysant. Volkomen terecht! Want deze ‘gouden bloem’ brengt warmte en kleur, schittert in ieder boeket en is ook nog eens heel lang houdbaar.Kleuren en vormen.

Je zou bijna vergeten dat de chrysant van oorsprong geel is; inmiddels is de bloem namelijk in een ongekend breed kleurenpalet te krijgen. Kies voor kleur en verrijk je huis met chrysanten in warme goudgele, bronsrode of diep oranje tinten. Of ga voor subtiel en rustig met chrysanten in kleurschakeringen van wit, roze of paars.

Bovendien is deze prachtige bloeier er in verschillende soorten: je kunt je in styling uitleven met de tros-, de pluis- en de santinichrysant. Bij deze laatste zitten de bloemetjes vertakt op de steel en zijn ze veel compacter; dat geeft een bijzondere look! En alsof dat nog niet genoeg keuze is, zijn er ook nog vele bloemvormen: van enkel- tot gevuldbloemig en van spider tot pomponvorm.

Symboliek

Met de stijlvolle chrysant haal je zowel eindeloos veel kleur in huis als een flinke dosis geluk. Deze bloem staat namelijk voor geluk en gezondheid. Ook leuk om cadeau te geven dus!

Herkomst

In Azië is de chrysant al eeuwen razend populair. De bloem komt oorspronkelijk uit China en Japan, waar men er direct verliefd op werd. Rond 1700 liet de chrysant zichzelf ook zien in Europa. De naam van de chrysant is afkomstig uit het Grieks: chrys (goud) en anthemon (bloem). Vroeger konden ze dan ook alleen goudgeel genieten.

chrysant_2015_03_3Boeketinspiratie met chrysant

Chrysanten zijn sociaal. Je kunt ze makkelijk combineren met andere prachtige bloeiers. Denk bijvoorbeeld aan de roos en anthurium. Zo creëer je een vrolijk en uitbundig boeket. Een explosie van kleur. Door de bos in een stoere pot te zetten, maak je het geheel wat robuuster. Onder de indruk? Vraag Dennis voor jou een uniek boeket te maken.

bron en foto’s: bloembureau holland

 

Tot €50 korting op de strippen kaart

Wil je aankomend seizoen 5 of 10 workshops voor 1 of meerdere personen aanschaffen? Koop dan een strippenkaart en krijg tot wel €50 korting in de maand augustus.