english

Rhodanthe chlorocephala
Rhodanthe, ook bekend als sunray of roze papieren madeliefje, is een geslacht van Australische planten in de stam Gnaphalieae binnen de familie Asteraceae.
De aurikel (Primula auricula) is een plant uit de sleutelbloemfamilie (Primulaceae) De plant is een relict uit de laatste ijstijd en oorspronkelijk afkomstig uit het Tiroler Gschnitztal.
Ondanks de naam jeruzalemartisjok is er geen verband met Jeruzalem en het is ook geen artisjok, al lijkt de smaak er wat op. De naam is waarschijnlijk een verbastering van het Italiaanse girasole articiocco (artisjokzonnebloem). Van oorsprong groeit de aardpeer in Noord-Amerika.
Calochortus superbus is een Noord-Amerikaanse soort van bloeiende planten in de leliefamilie die bekend staat onder de algemene naam superb mariposa-lelie.
Ipomoea tricolor, de Mexicaanse ochtendglorie of gewoon ochtendglorie, is een soort bloeiende plant in de familie Convolvulaceae, afkomstig uit de tropen van Amerika, en elders op grote schaal gekweekt en genaturaliseerd.
Het Maarts viooltje, Viola odorata L., is een zowel in Nederland als België redelijk zeldzame soort uit de Viooltjesfamilie (Violaceae).

Tot €50 korting op de strippen kaart

Wil je aankomend seizoen 5 of 10 workshops voor 1 of meerdere personen aanschaffen? Koop dan een strippenkaart en krijg tot wel €50 korting in de maand augustus.