Bij-vriendelijke Planten

Dit bericht is 25 maart 2022 geplaatst.

Plant nu je vaste planten aan voor een bloemrijke zomer!

Vaste planten voor terras of (gevel-) tuin.

Het is een prachtig, zonnig voorjaar. En ik krijg al veel vragen in de winkel over balkonbakken vullen. Maar daar is het nog wel heel vroeg voor. Vooral omdat de nachten nog erg koud zijn. Eenjarige zomerbloeiers komen van oorsprong voor uit woestijnen. En houden dus van warmte.

Om je voorjaarskriebels tegemoet te komen, kun je wel alvast beginnen met vaste planten. Deze bloeien korter maar komen ieder jaar terug.

Deze planten kunnen prima in potten geplant worden, als ze maar genoeg water en voeding krijgen. Zorg er wel voor dat te veel aan water weg kan lopen door bijvoorbeeld een gat in de pot. Deze planten gaan helemaal los in de volle grond. Dus in de border of je geveltuin. Plant je deze planten dicht tegen een muur, geef dan wat extra water. Zeker in het begin. Een muur houd water tegen, aangezien regen bijna nooit recht naar beneden komt. Daarnaast neemt de muur zelf ook nog eens water op.

Een paar voorbeelden uit onze kweek-kas

Geveltuin van de gemeente?

Wil jij ook zo een geveltuin? Vraag het aan bij de Gemeente Amsterdam. Dat heeft mijn overbuurvrouw ook gedaan en wij hebben het mooi aangeplant voor haar. Kom dus gerust bij me langs voor advies en neem even een foto mee. Dan kan ik je vertellen welke planten daar zullen floreren.

https://www.amsterdam.nl/wonen-leefomgeving/groene-schone-buurt/geveltuin-aanvragen/

De winkel is tijdelijk gesloten, maar we bieden tijdelijk;

Gratis bezorging op vrijdag & zaterdag

Wegens een grote renovatie is onze winkel op de Bilderdijkstraat gesloten. Maar we werken vanuit huis op vrijdag en zaterdag. Om onze klanten tegemoet te komen bezorgen we daarom in Amsterdam tijdelijk gratis alle boeketten en bloemabonnementen.

Tot €50 korting op de strippen kaart

Wil je aankomend seizoen 5 of 10 workshops voor 1 of meerdere personen aanschaffen? Koop dan een strippenkaart en krijg tot wel €50 korting in de maand augustus.