ANTHURIUM

Dit bericht is 8 februari 2020 geplaatst.

Sympathieke showstopper met glanseffect

De perfecte lippenstift die jou ondanks een saaie outfit transformeert tot een va-va-voom-verschijning. Daarmee kun je de Anthurium het beste vergelijken. Deze plant brengt kleur, glans en durf in jouw blikveld.

Anthurium Mooiwatplantendoen.nl

KLEUREN EN VORMEN

De Anthurium herken je aan zijn glimmende groene blad, kleurige schutbladeren en nieuwsgierige kolf. Op die kolf zie je kleine bobbeltjes: de bloemen van de Anthurium. Maar misschien wist je dat al. De plant is er in het rood, roze, paars, oranje, geel, wit of groen. Spaar ze allemaal!

SYMBOLIEK

De Anthurium staat, eigenlijk niet heel verrassend, symbool voor exotische schoonheid. De naam van deze langbloeier is afgeleid van de Griekse woorden ‘anthos’ en ‘oura’ wat ‘bloei’ en ‘staart’ betekent. Een overduidelijke verwijzing naar de bloeiende kolf.

HERKOMST

De plant emigreerde in 1857 vanuit de regenwouden in Zuid-Amerika naar Europa. Hij reisde mee met de Oostenrijkse arts en botanicus Dr. Karl van Scherzer, die niet kon wachten om de Anthurium te introduceren aan een nog groter publiek. Inmiddels kennen we meer dan 500 soorten Anthuriums en heeft de plant wereldwijd fans.

De winkel is tijdelijk gesloten, maar we bieden tijdelijk;

Gratis bezorging op vrijdag & zaterdag

Wegens een grote renovatie is onze winkel op de Bilderdijkstraat gesloten. Maar we werken vanuit huis op vrijdag en zaterdag. Om onze klanten tegemoet te komen bezorgen we daarom in Amsterdam tijdelijk gratis alle boeketten en bloemabonnementen.

Tot €50 korting op de strippen kaart

Wil je aankomend seizoen 5 of 10 workshops voor 1 of meerdere personen aanschaffen? Koop dan een strippenkaart en krijg tot wel €50 korting in de maand augustus.