Amaryllis hoe zat dat nu?

Dit bericht is 27 januari 2019 geplaatst.

We schreven er al eerder over maar ik kan me voorstellen dat je even opgefrist moet worden 😉
Januari is de maand van de amaryllis. Nu lijkt het er op dat dat december is, maar nu zijn er de meest uiteen lopende soorten.

Je uitgebloeide amaryllis.

Koop jij ieder jaar een nieuwe Amaryllis? Daar is opzich niets mis mee maar zo krijg je natuurlijk geen complete collectie!

Je kunt de uitgebloeide bol ook in potgrond laten zitten. Het loof laat je er dan gewoon aan zitten, dit zijn net als alle bladeren een soort zonnecollectoren. Geef de plant kamerplanten voeding en wekelijks water. Je zult merken dat er dan opeen allemaal scheuten naast de bol opkomen. In mei kun je de pot naar buiten zetten. Gewoon ergens in een hoekje waar je hem samen met je zomerbloeiers water geeft.
Wanneer de eerste nachtvorst is geweest zul je zien dat al het loof dood is. En dit is nu net wat je Amaryllis nodig heeft om nieuwe knoppen te maken diep in het hard van de bol.
Knip het dode blad weg, haal de bol uit de grond en verwijder wat dode laagjes van de bol. De wortels laat je gewoon voor wat ze zijn. En nu is het tijd om de bol in verse potgrond te zetten en dan is het afwachten tot je de eerste spruiten ziet komen.

Nog meer van dit soort tips:

De winkel is tijdelijk gesloten, maar we bieden tijdelijk;

Gratis bezorging op vrijdag & zaterdag

Wegens een grote renovatie is onze winkel op de Bilderdijkstraat gesloten. Maar we werken vanuit huis op vrijdag en zaterdag. Om onze klanten tegemoet te komen bezorgen we daarom in Amsterdam tijdelijk gratis alle boeketten en bloemabonnementen.

Tot €50 korting op de strippen kaart

Wil je aankomend seizoen 5 of 10 workshops voor 1 of meerdere personen aanschaffen? Koop dan een strippenkaart en krijg tot wel €50 korting in de maand augustus.