POLKADOT BEGONIA

Dit bericht is 17 februari 2020 geplaatst.

Rossige kamerplant met sproeten

Wil je een kamerplant die écht heel anders is? Dan is de polkadot begonia wellicht iets voor jou. Deze dame staat ook bekend als begonia maculata wightii, stippenplant en forel begonia. Maar wij houden de vrolijke term polkadot erin. 

Polkadot begonia Mooiwatplantendoen.nl

KLEUREN EN VORMEN

De polkadot begonia is de rossige schoonheid van de natuur. De stam lijkt op dat van bamboe, de bladeren hebben een (paars)rode achterkant en witte bijna zilveren stippen op de voorkant. Vrolijke sproetjes die de vrolijke persoonlijkheid van de plant onderstrepen. Of is het onderstippen? Nog een pluspunt: de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen. 

SYMBOLIEK

De naam polkadot begonia verwijst naar het patroon met witte bolletjes op veelal een rood vlak. Een dessin die altijd een glimlach op je gezicht weet te toveren. En als je mensen kunt laten lachen, heb je verder geen symboliek meer nodig. Toch?

HERKOMST

De plant komt uit de tropische gebieden van Brazilië, dat verklaart direct de uitgesproken schoonheid. Polkadot begonia is lid van de Begoniaceae familie. Houd rekening met de herkomst wanneer je een plekje uitzoekt. Deze rossige dame houdt van warmte.

De winkel is tijdelijk gesloten, maar we bieden tijdelijk;

Gratis bezorging op vrijdag & zaterdag

Wegens een grote renovatie is onze winkel op de Bilderdijkstraat gesloten. Maar we werken vanuit huis op vrijdag en zaterdag. Om onze klanten tegemoet te komen bezorgen we daarom in Amsterdam tijdelijk gratis alle boeketten en bloemabonnementen.

Tot €50 korting op de strippen kaart

Wil je aankomend seizoen 5 of 10 workshops voor 1 of meerdere personen aanschaffen? Koop dan een strippenkaart en krijg tot wel €50 korting in de maand augustus.