4 handige tips over planten water geven

Dit bericht is 21 april 2019 geplaatst.

Zit je ook met je hoofd bij paaseitjes, een lekkere brunch of wat dat konijn nou eigenlijk met Pasen te maken heeft? Dan is hier je wekelijkse reminder om niet te vergeten je planten water te geven.

Ik ken mensen die het liefst tot op de milliliter nauwkeurig zouden willen weten hoe veel water de plant die zij kopen nodig heeft. Dat kan ik niet zeggen, want dat is onder meer afhankelijk van de pot waar de plant in staat en het plekje dat je ervoor uitkiest. Maar deze 4 handige, algemene tips helpen iedereen een eindje op weg in goede plantverzorging:
1) Een plant heeft meestal maar één keer per week water nodig.
2) Ben je geneigd iets te veel water te geven? Laat dan het plastic potje zitten, dan kun je het te veel aan water weggieten.
3) Planten hebben het liefst geen natte voeten. Alleen moerasplanten zijn hierop een uitzondering.
4) Na 6 maanden is alle voeding uit de potgrond. Doe wat voeding door het water dat je geeft et voilà, een dubbele dosis dorstlessing voor jouw groene vriend.

Waar zou jij graag tips over willen lezen? Laat het ons weten via een reactie onder deze post en wie weet wijden we er binnenkort een blogpost aan!

Nog meer van dit soort tips:

Tot €50 korting op de strippen kaart

Wil je aankomend seizoen 5 of 10 workshops voor 1 of meerdere personen aanschaffen? Koop dan een strippenkaart en krijg tot wel €50 korting in de maand augustus.